Реабілітація після війни: як на Рівненщині допомагають ветеранам

09.09.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Дати захисникам вибір: заняття у спортзалі, малювання чи інша творчість, або ж одне та інше в одному місці. І все це як спосіб реабілітації після повернення з війни.

Про такий варіант підтримки ментального здоров’я наших бійців міркують сьогодні на Рівненщині. Реалізовувати ідею планують на базі клубних закладів, які працюють на рівні громад.

 

Тож цільова аудиторія зачіпає передусім жителів сіл, де така робота, на жаль, майже не проводиться.

- Як це може працювати? У селі є клуб. В одному з приміщень можна облаштувати місця для арттерапії, музичної терапії тощо – щоб було, з чого вибрати і в чому себе спробувати. Також окрема кімната – під фізкультурно-оздоровчий кабінет, де ветеран зможе потренуватись, відновити фізичне здоров'я, - розповів голова Рівненської облради.

Втілити це все в життя вирішили дві людини – директорка Рівненського обласного центр народної творчості Ірина Рачковська та стронгмен-рятувальник Ігор Головко, який не перший рік займається спортивною реабілітацією бійців.

Вони поділилися цим задумом з директорами базових клубних закладів Рівненщини. Окремі громади охоче підхопили ідею. А в одній, яка стане пілотною, уже почали підготовку в кількох сільських клубах.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews