На Львівщині працівника митниці підозрюють в організації каналу переправлення чоловіків за кордон

09.09.2024 15:03   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині співробітника митниці підозрюють в організації "схеми" виїзду військовозобов'язаних чоловіків до країн ЄС. За свої послуги підозрюваний хотів від 10 до 13 тисяч доларів США.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як ідеться у повідомленні, 29-річний працівник Львівської митниці зі спільниками пропонував охочим чоловікам кілька варіантів перетину кордону — як через офіційні пункти пропуску, так і поза ними. Вартість "послуг" — від 10 до 13 тисяч доларів.

"Свою допомогу з виїздом поза межами офіційного пункту пропуску лісовою місцевістю фігурант оцінював у 10 000 доларів. Дорожче для чоловіків обходилося оформлення фіктивних документів із висновком військово-лікарської комісії, що засвідчував непридатність особи до проходження подальшої військової служби. Вартість так званого "білого квитка" становила 13 000 доларів з особи", — ідеться у повідомленні.

Правоохоронці під час слідства встановили три факти виготовлення підробних військово-облікових документів для трьох мешканців Львівщини. В одному з епізодів поліцейські задокументували передачу державному інспектору Львівської митниці 10 000 доларів "завдатку" за оформлення документів про непридатність одного з місцевих мешканців.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews