На Львівщині оголосили підозру ексмитнику, який сприяв нелегальному ввезенню ґаджетів на понад 66 млн

11.09.2024 09:26   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині повідомили про підозру колишньому службовцю митного поста "Угринів", який сприяв ввезенню в Україну незадекларованих ґаджетів на понад 66 млн грн. Чоловік вніс неправдиві відомості до системи "Інспектор". Також підозру отримав і водій вантажівки, який віз контрабандний товар.

Про це повідомили у пресслужбі СБ України у Львівській області.

За даними слідства, у квітні 2023 року службовець митниці допоміг водію вантажівки незаконно ввезти понад 5700 одиниць техніки через міжнародний автомобільний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув". Зокрема, мобільні телефони, навушники, планшети, ноутбуки та моноблоки різних торгових марок без сплати обов’язкових митних платежів.

Як встановили правоохоронці, ексмитник вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор". Він вказав, що на територію України в’їжджає порожня вантажівка. У результаті на територію України потрапили товари без сплати мита на загальну суму понад 15 млн грн. Проте схему викрили.

Ексмитнику та водію повідомили про підозру у відповідності до вчинених злочинів за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки);
  • ч. ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків та обов'язкових платежів в особливо великих розмірах).

Суд наклав арешт на контрабандний товар. Ґаджети вартістю понад 66 млн грн передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Згодом, за даними НАБУ, агентство продало вилучений товар, щоб покрити несплачені митні платежі.

Слідство триває. Наразі правоохоронці встановлюють інших можливих учасників схеми.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews