Наскільки електромережі Львова готові до зими

11.09.2024 10:06   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Львівські електромережі готові до зимово-осіннього періоду. Систему відновили після російських обстрілів, також провели планові щорічні роботи: реконструювали споруди, замінили частину мереж та обладнання.

Про це на брифінгу розповів начальник "Львівських міських електричних мереж" Олег Григлевич, повідомляє Суспільне.

Відтепер частиною розподільчих пунктів можна керувати дистанційно, тобто диспетчер зможе вмикати подачу електроенергії в себе на робочу місці і працівникам не потрібно добиратись на місце, тобто світло вмикатимуть за графіком. До кінця року так працюватимуть усі розподільчі пункти.

"Це важливий такий пункт, який дасть нам можливість навіть оперативно реагувати на аварійні відключення, тому що диспетчер в окремих випадках зможе дистанційно заживити споживачів, поки приїде бригада. В окремих випадках це дає можливість заживляти всіх наших побутових і не побутових споживачів", — зазначив Олег Григлевич.

За словами Олега Григлевича, у Львові щороку чистять 150-160 кілометрів ліній електропередач, адже вони є найбільш вразливими до погодних умов. Також в місті досі функціонують кабельні мережі, які збудували 100 років тому.

"Львівобленерго" підготовлене до осінньо-зимового періоду в повному об’ємі і буде реагувати на будь які виклики, пов’язані з обстрілами. Я переконаний, що ми впораємося", — підсумував Олег Григлевич.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews