Предмет «Захист України»: де на Рівненщині його вивчатимуть

11.09.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Розпорядження про створення на Рівненщині спеціалізованих осередків для вивчення предмету «Захист України» підписав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

«Загалом буде 42 спеціалізовані осередки. На це Рівненщина отримала з держбюджету майже 84 млн грн. Після поданих заявок Рівненська ОДА відібрала ті, які відповідають вимогам. Оновлений «Захист України» – це не просто один з уроків шкільної програми, це необхідність. Його завдання не тільки дати учням нові знання та вміння, але й сформувати усвідомлене їх ставлення до війни», - розповів Олександр Коваль.

Такі осередки запрацюють у навчальних закладах: тергромад – 29; профтехосвіти – 9; фахової передвищої освіти – 2; закладах обласного підпорядкування – 2.

Місця занять будуть обладнані комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.

Заплановано, що навчання відбуватиметься раз на місяць у форматі тренінгів упродовж цілого дня. Це дасть можливість ефективніше відпрацювати практичні навички.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews