З лікарні виписали львів'янку, яку госпіталізували після обстрілу з уламком в серці

11.09.2024 19:40   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Сьогодні, 11 вересня, з Центру серця та судин лікарні святого Пантелеймона виписали 22-річну львів'янку, яку госпіталізували у критичному стані після ракетного обстрілу РФ 4 вересня. Осколок потрапив їй прямо в серце. Завдяки операції дівчині вдалося врятувати життя.

Як повідомили "Суспільному" у пресслужбі Першого ТМО Львова, вранці 4 вересня після масованого російського обстрілу Львова бригада "швидкої" доправила поранену дівчину до лікарні святого Луки. За словами медиків, вона була в шоковому стані, мала поранення грудної клітки і сильний біль в серці.

У лікарні дівчині провели КТ-обстеження і виявили, що уламок влучив їй прямо в серце. Пацієнтці встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже уламок пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце.

Після цього її транспортували до Центру серця та судин лікарні святого Пантелеймона і вже за кілька хвилин після госпіталізації забрали в операційну.

Кардіохірурги виконали дівчині складну операцію на серці, яке продовжувало битись. Уламок розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м'яза. Осколок дістали, а ділянку ураження ушили. Операція тривала близько 1,5 години і минула успішно.

“Стан пацієнтки був життєзагрозливим. Вона фактично народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити. Це проникаюче поранення серця. Ще б міліметр і вона померла б", — каже завідувач Центру Роман Домашич.

За словами медиків, наразі життю 22-річної дівчини нічого не загрожує. Сьогодні, 11 вересня, рівно через тиждень після обстрілу, її виписали.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews