На Львівщині 10-річний хлопчик потрапив у реанімацію через правець

11.09.2024 21:58   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

10 вересня у реанімаційне відділення лікарні на Львівщині госпіталізували 10-річного хлопчика з правцем. Дитина перебуває у важкому стані. Хлопчик не був щеплений через відмову батьків.

Про це повідомили на Telegram-каналі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За даними медиків, 20 серпня хлопчик під час майстрування пошкодив палець руки. За два тижні у нього з'явилися симптоми правця: болі та судоми у м'язах ніг, порушення мовлення та ковтання, а також спазм жувальних м'язів. Наразі дитині надають необхідне лікування.

"Варто наголосити, що через відмову батьків дитина шкільного віку не була вакцинована проти правця згідно з Календарем профілактичних щеплень", — йдеться у повідомленні.

У Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб додають, що від початку року це другий випадок правця серед дітей в області. На початку липня з правцем до лікарні госпіталізували 12-річну дівчинку. Дитина теж не мала щеплень відповідно до віку. Лікарі два місяці рятували життя дівчинки. Вона одужала.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews