«Дотик долі»: в Рівному презентують виставку писанкарки Наталії Дребот

12.09.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
12 вересня о 13:00 год у виставкові залі МБК Рівне відбудеться відкриття та презентація виставки Наталії Дребот «Дотик долі».
 
Наталія Дребот - працює заступником директора з навчально-виховної роботи та викладачем в Рівненській дитячій художній школі, майстер з писанкарства, витинанки та виготовлення намиста.
 
Писанкарством займається з 2005 року.
 
Володіє багатьма техніками писанкарства Відроджує писанкарство природніми барвниками.
 
Поряд з традиційними писанками у доробку більше тисячі авторських робіт, які знаходяться в приватних колекціях Європи, Америки, Китаю. Писанки також зберігаються в краєзнавчому музеї рідного міста Рівне, в художньому музеї міста Запоріжжя та в музеї міста Чікаго.
 
Авторські роботи відрізняються витонченістю та вишуканістю малюнку та орнаменту. В роботах поєднуються різні техніки написання писанок: травлення, різьблення по шкаралупі та поєднання традиційної писанки з елементами дряпанки.
 
Своє вміння передає на майстер-класах з виконання традиційної української писанки в навчальних закладах Рівного, містах України, Республіки Польща та КНР.
 
Постійна учасниця міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних виставок декоративно- ужиткового мистецтва, а саме:
- обласні фестивалі Великодня писанка;
- Національна виставка Український сувенір, Україна країна майстрів;
- Міжнародні свята Лесині джерела, Родослав, Великодня писанка,
- Міжнародна виставка Промислової спадщини та підземного туризму, фестиваль Hand Craft (Польща).
 
На запрошення Українського дому в місті Пекін представила виставку власних писанок та витинанок, познайомила з історією української писанки та провела 12 майстер-класів з писанкарства з мешканцями Пекіна.
 
Пресслужба Управління культури та туризму Рівненської міської ради

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews