АМКУ виявив змову на аукціоні Львіввугілля на 13 млн грн

12.09.2024 13:08   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Антимонопольний комітет України викрив змову двох підприємств під час тендеру із закупівлі устаткування для потреб гірників шахт ДП «Львіввугілля».

Результати розслідування оприлюднило Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ.

Аукціон із закупівлі саморятівників «Львіввугілля» провело у березні 2020 року. На закупівлю устаткування, яке необхідне шахтарям під час надзвичайних ситуацій, державне підприємство виділило 13 300 000 гривень.

Участь в торгах взяли два товариства з обмеженою відповідальністю – «Стенсіс кепітал» з Харкова і «Захистпром трейд» з Кривого Рогу. Останній учасник готовий був заплатити вказану суму – 13 300 000 грн, однак переможцем аукціону визнали ТзОВ «Стенсіс кепітал», яке запропонувала суму, на 112 грн меншою — 13 299 888 гривень. Всього підприємство зобов’язалося закупити 1400 саморятівників турецького виробництва вартістю 9 499, 92 грн кожен (з ПДВ). Зі «Стенсіс кепітал» ДП «Львіввугілля» й уклало договір, який діяв до 31 грудня 2020 року. Згодом угоду продовжили ще на рік.

Однак 4 листопада 2021 року Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ розпочало справу про порушення економічної конкуренції, яке допустили обидва учасники цих торгів. 6 вересня 2024 року антимонопольники дійшли попередніх висновку про те, що під час аукціону обидва товариства порушили норми закону «Про захист економічної конкуренції» і запропонували оштрафувати їх. З огляду на те, що за час, що минув з часу закупівель саморятівників, обидва ТзОВ змінили свої назви, штраф пропонують накласти на товариства з обмеженою відповідальністю «Атакрафтіс» і «Еконохрум».

Остаточне рішення у цій справі Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ винесе 26 вересня у Львові.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews