Збитки від російського обстрілу Львова становлять близько мільярда гривень

12.09.2024 13:22   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Збитки від комбінованого обстрілу Львова 4 вересня становлять приблизно 1 млрд грн. Однак у цю суму не врахували пошкоджені автомобілі. Про це у четвер, 12 вересня, під час сесії Львівської міської ради, повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, пише Zaxid.net.

«Програми компенсацій націлені на розв'язання найкритичніших потреб, тому говоримо про відновлення будинків. Мовиться про дахи, про те, щоб мешканці могли повернутися в свої домівки, де це можливо. Якщо такої можливості не буде, то їм запропонують інші юридичні механізми. Ми якраз зараз зустрічаємось щовечора з мешканцями», – сказав Андрій Москаленко.

За його словами, зараз важливо підсилити Залізничну та Франківську райадміністрації, які прибирають та розбирають руйнування. Наразі у Франківському районі 17 квартир є непридадними для проживання, а в Залізничному – 38.

Всього від російського обстрілу зазнали руйнувань 189 будинків, 19 з яких є архітектурними пам'ятками. Крім цього, пошкоджень зазнали сім закладів освіти, два заклади медицини, один заклад культури й один заклад спорту. Також шкоду від обстрілу зазнали 26 приватних підприємств. Андрій Москаленко розповів, що під час атаки вибили 3446 вікон (139 дерев’яних вікон розташовані в пам’ятках архітектури).

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews