Депутати Львівської міськради погодили кредит на 840 мільйонів

12.09.2024 14:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Львівська міськрада візьме 840 млн грн кредиту в «Ощадбанку» на добудову сміттєпереробного заводу, будівництво моста на вул. Ковча, реконструкцію ТЦ «Північна» та капітальні ремонти приміщень під ЦНАПи.

За відповідну ухвалу проголосували депутати ЛМР на засіданні у четвер, 12 вересня, пише zaxid.net.

Як вказано в пояснювальній записці, у 2024 році міська рада візьме 840 млн грн кредиту на 5 років у формі невідновлювальної кредитної лінії в державного «Ощадбанку». Ці гроші спрямують на реалізацію таких проєктів:

  • будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 (718 млн грн);
  • будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка – Омеляна Ковча (46,2);
  • реконструкцію системи живлення власних потреб ТЦ «Північна» із можливістю приєднання джерела аварійного живлення та запуску від нього на вул. Пластовій,125 (58,1 млн грн);
  • капітальний ремонт ЦНАПу для ветеранів на вул. Шевченка, 374 (5,7 млн грн);
  • капітальний ремонт ЦНАПу для ветеранів на вул. Липинського, 11 (11,9 млн грн).

24 місяці діятиме пільговий період, також міська рада зможе погасити борг достроково. Відсоткова ставка за користування кредитом є змінюваною та встановлюється з врахуванням українського індексу ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD 3М) і збільшується на розмір маржі 3% річних. Але загальний розмір річних не може перевищувати 22% річних.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews