На Львівщині патрульного поліцейського підозрюють в організації схеми переправлення ухилянтів

12.09.2024 16:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Правоохоронці підозрюють поліцейського та мешканця Львівської області області у створенні каналу незаконного переправлення чоловіків до Європи під виглядом водіїв міжнародних рейсів.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Як установили правоохоронці, мешканець Львівщини, маючи інвалідність, міг виїжджати за кордон та займатися перевезенням товарів. У серпні 2024 року він вирішив розширити "бізнес", домовившись про співпрацю з поліцейським. За даними Львівської обласної прокуратури, правоохоронець працював в Управлінні патрульної поліції у Львівській області.

"Першого "клієнта" за 18 тис. доларів США ділки мали оформити водієм рейсового автобуса міжнародного маршруту, що дозволило б йому перетнути кордон. Аванс складав 10 тис. доларів США, а решту готові були взяти вже після успішного перетину кордону", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали обох фігурантів після отримання першої частини оплати. Їм повідомили про підозру у незаконному переправлені осіб через кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України). Максимальне покарання — позбавлення волі на дев'ять років.

Обом фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави — 610 тис. грн для цивільного і 545 тис. грн для правоохоронця. Поліцейського відсторонили від виконання обов’язків.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews