Потрібен усім: додаток для пошуку зниклих безвісти українців презентували на Рівненщині

13.09.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

На Рівненщині презентували  ( .pptx , 7.17 Мб ) безкоштовний мобільний застосунок для пошуку зниклих українців «Reunite Ukraine». Він став результатом спільної роботи американської компанії Find My Parent та Національної поліції України.

Основною функцією додатку є пошук зниклих військових, дітей та возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі України, залишилися на ТОТ або були незаконно депортовані до рф чи білорусі.

Участь у заході взяли заступниця голови РівнеОДА Людмила Шатковська, керівниця відділу розвитку Програми пошуку зниклих українців Reunite Ukraine Яна Козак, представники поліції, соцпрацівники та працівники ЦНАПів тергромад.

«Важливо, щоб усі українці зареєструвалися в додатку, навіть якщо ніхто з їхніх рідних не вважається зниклим. Адже якщо хтось все ж таки зникне безвісти або буде відокремлений від рідних, возз'єднати їх буде набагато легше та швидше завдяки профілю в додатку. Встановлений на телефон дитини або близької людини додаток допомагає поліцейським оперативно запустити процес розшуку в разі її згуби», - повідомила Людмила Шатковська.

За словами Яни Козак, військовим наполегливо рекомендується зареєструватися у застосунку «Reunite Ukraine». Після чого можна видалити застосунок із телефона. Таким чином додаток може ідентифікувати військових, які могли бути поранені, вбиті або зникли безвісти під час бою. При цьому в разі потрапляння телефона в чужі руки - особисті дані залишаться в безпеці.

 Як працює додаток:  

  • Завантажте додаток Reunite Ukraine.
  • Створіть профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим пошук є ефективнішим.
  • Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine порівняє ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.
  • У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їх перевірку.
  • Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

Більше про додаток можна дізнатися за посиланням: https://findmyparent.org/uk/homepage-reunite-ukraine-ukr/

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews