Львівська міська рада видала дозвіл на будівництво житлового комплексу на виїзді з міста власнику відомих готелів

15.09.2024 11:03   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові на вулиці Зеленій, 407 компанія власника “Євроготелю” та готелю “Соната” Ігоря Машталера збудує новий житловий комплекс. Раніше головний архітектор міста Антон Коломєйцев видав дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку на цій території, а згодом вніс зміни у документації, прописавши його, як цілий комплекс будинків.

Нові затверджені містобудівні умови та обмеження опублікували 10 вересня на сайті Львівської міськради, інформує LVIV.media.Як пояснив Антон Коломєйцев, зміни внесли лише до назви, оскільки будинки зводитимуть у кілька черг, але об’єми будівництва залишилися попередніми. У проєкті також передбачено зведення громадських приміщень, двоповерховий підземний паркінг та дитячий садок.

Зводити ЖК будуть на ділянці площею 1,29 гектара, яка призначена для житлової та громадської забудови. Перед початком робіт планують знести існуючі споруди, серед яких компресорна майстерня, автомийка, цех та прохідна, які розташовані на території майбутнього будівництва. Новий житловий комплекс матиме від 7 до 10 поверхів — основна частина будинків буде 7 поверхів, а два кутові будинки сягатимуть 10. Раніше, під час засідання виконавчого комітету Антон Коломєйцев зазначав, що у комплексі заплановано будівництво дитячого садка на чотири групи, який зможе приймати дітей із сусідніх будинків.

Дозвіл на будівництво отримало ТОВ "Торгово Будівельний Альянс", яке за даними аналітичної системи YouControl створили 5 років тому у Львові та зареєстрували за адресою вул. Тершаковців 6А, де розташований “Євроготель”. Компанія займається орендою нерухомості, а її власником є Ігор Машталер, якому також належить “Євроготель” та готелю “Соната”.

ТОВ "Торгово Будівельний Альянс" спільно із будівельною компанією “Континент” надали гарантійний лист, про те, що вони готові інвестувати у покращення інфраструктури району. Сума цих інвестицій не вказана, прописано лише, що вона буде не меншою, ніж раніше вимагалося законодавством України для пайових внесків станом.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews