Ще два мужніх Захисника віддали своє життя на війні: сьогодні Рівне проведе їх в останню путь

16.09.2024 08:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Олександр Скиданюк народився 10 вересня 1974 року в селі Велика Омеляна. Закінчив Рівненський ліцей #1, а за тим здобув фах тракториста у Клеванському професійному ліцеї.

Строкову службу в армії відслужив на Хмельниччині, згодом пройшов навчання на прапорщика та служив у Рівному.

Через рік - звільнився зі служби й присвятив себе роботі водієм. Працював і на маршрутних таксі, і доставляв товар. А у квітні 2024 був мобілізований до лав Збройних сил України.

- Саша говорив небагато, нічого зайвого, навіть коли розпитувала, казав, що мені це не потрібно знати, він сам все вирішить. Мав проблеми із зором, неодноразово проходив лікування. Але попри це відповідально ставився до служби, - розповідає дружина Героя Катерина.

Люблячий батько трьох донечок, ласкавий дідусь для онука, турботливий та добрий до друзів та знайомих. Олександра поважали та цінували, він ніколи не відмовляв у допомозі.

На жаль, за день до свого 50-річчя - 9 серпня 2024 року - штаб-сержант Олександр Скиданюк загинув, виконуючи бойове завдання на Донецькому напрямку.

Вадим Костюкевич народився 27 червня 1994 року у Рівному. Закінчив Рівненський ліцей #27, за тим здобув фах механіка у ВСП Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП, а потім вступив до Національного університету водного господарства та природокористування.

Вадим не мав жодного військового досвіду, натомість - опанував будівельну спеціальність, виконував чимало видів робіт.

- Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, служити в Збройні сили пішов наш тато. Вадим залишився з нами. Він працював, піклувався про нас. Вадим не боявся служби, не ховався, говорив, що піде, коли буде потрібним. Тож як тільки отримав повістку, пішов на службу, - розповідає сестра Героя Юлія.

Про будні рідним розповідав мало, на запитання відповідав коротко "Воюю"... Добрий, уважний, хороший Вадим завжди був готовий підтримати і допомогти знайомим і друзям у важку хвилину. Відповідальний, щирий, він не боявся роботи і завжди був опорою для дорогих людей.

На жаль, 30-річний солдат Вадим Костюкевич загинув під час виконання службових обов'язків із захисту країни 10 вересня 2024 року на Донецькому напрямку.

Прощання із Героями відбудеться у понеділок, 16 вересня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному.

Чин похорону здійснять у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають Олександра Скиданюка на кладовищі Нове, а Вадима Костюкевича - на кладовищі Тинне...

Пресслужба Рівнеради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews