На Рівненщині нещодавно з'явилося нове підприємство з переробки соняшника: скільки олії вони виробляють

16.09.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Нещодавно в області успішно запустили нове підприємство з переробки соняшника. Компанія «ВКФ ВЕЛИКОМ» виробляє рафіновану олію, продуктивністю 100 тонн на добу. Третину продукції відвантажується на експорт. Під час робочої поїздки на Дубенщину заступник голови ОДА Олександр Кохан ознайомився із роботою заводу.  

«Обладнання було закуплене ще до повномасштабної війни. Рік була невизначеність, а далі все ж прийняли рішення рухатися, незважаючи ні на що. Завод збудували за 9 місяців. У листопаді вже буде перша річниця роботи. Наша продукція є в кожному магазині Рівненщини і не лише», - розповів виконавчий директор підприємства Олександр Підлісний.

Завдяки участі у грантовій програмі, що співфінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID), компанія отримала підтримку на модернізацію. За грантові 30 млн грн придбали виробниче обладнання.

Завод сертифікований за європейськими стандартами. Нині продукція заводу вже користується попитом не тільки в Україні, але й за кордоном: олія з Рівненщини експортується практично на всі континенти. У планах компанії – подальше розширення виробництва та модернізація обладнання. На заводі планують збільшити виробничі потужності вдвічі.

«Це перший завод з рафінації олії на Рівненщині. Незважаючи на складні часи, підприємство демонструє стійкість та прагнення до розвитку. Переконаний, цей масштабний проєкт дозволить не тільки забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й збільшити експорт української продукції», - розповів Олександр Кохан.

Заступник голови Рівненської  ОДА О.КОхан ознайомлюється з потужностями заводуПотужності заводуОснащення заводуПотужності заводу

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews