Львівська міськрада визнала, що запровадила найдорожчу в Україні готівкову оплату в транспорті

17.09.2024 10:38   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Львівська міськрада запровадила минулого року найдорожчий готівковий проїзд в автобусах та електротранспорті у всій Україні.

Про це під час Всеукраїнського форуму міської мобільності, який триває 17 вересня у Львові, розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пише "Еспресо.Захід".

"Ми зробили готівку найдорожчим способом оплати. На період прийняття – це був найвищий тариф в Україні, якщо говорити про готівку. Але ми тоді ще в грудні прийняли це, як декларацію, що готівка з грудня місяця 20 грн, а з червня анонсували, що вона буде 25 грн. Для чого це було зроблено, щоб показати і задекларувати, що готівка, яка на той період була необлікованою і ніяким чином не відслідковувалася і не могла бути відслідкувана, вона має бути найдорожчою. Тим самим ми стимулюємо переходити на безготівкові оплати. Це спрощує сам облік і загалом забирає у водіїв цю необліковану готівку. Тобто водій менше контактує з пасажиром, він менше нервується, і більше займається тим, чим він має займатися – перевезенням", - сказав Забарило.

Також він додав, що на сьогодні у громадському транспорті Львова загалом розраховуються готівкою близько 19% пасажирів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews