СБУ затримала першого заступника однієї з ТГ Львівського району на хабарі у 4 тисячі доларів

19.09.2024 14:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews
Служба безпеки ліквідувала корупційну схему, яка діяла в одній з ОТГ Львівського району. У результаті комплексних заходів затримано першого заступника керівника територіальної громади.
 
За даними слідства, фігурант вимагав гроші за вирішення «земельних питань».
 
В обмін на хабарі посадовець гарантував «сприяння» в отриманні відповідних документів щодо поділу земельної ділянки, яку орендує один з підприємців. Свої «послуги» посадовець оцінював у 4 000 доларів США.
 
За цю суму службовець обіцяв вплинути на своїх колег щодо прийняття позитивного рішення на сесії органу місцевого самоврядування.
Співробітники СБУ задокументували злочинні дії посадовця та затримали його.
 
Наразі чиновнику-хабарнику вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, із невстановленими на цей час особами сільської ради, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 
Вирішуються питання про обрання фігуранту запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади Триває слідство для з’ясування усіх обставин та встановлення інших учасників протиправної схеми.
 
У ЗМІ повідомляють, що ймовірно СБУ затримала першого заступника голови Солонківської ТГ Миколу Пущака. 

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews