Заставляв солдатів красти пальне: на Львівщині затримали військового за торгівлю державним паливом

19.09.2024 21:32   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

На Львівщині затримали військового, який незаконно продавав державне пальне. Командир взводу матеріального забезпечення змушував солдатів красти пальне, погрожуючи відправити їх на фронт.

Про це повідомили у Теруправлінні ДБР у Львові.

За даними слідства, 59-річний військовий використовував підлеглих для зливання частини пального з автомобілів підрозділу, який займався перевезенням військовослужбовців, боєприпасів та харчів. Командир навчив солдатів, як правильно коригувати показники на пристроях, що вимірюють відстань, аби приховати розкрадання. Вкрадене пальне зберігали у приватних будинках військовослужбовців.

“Командир шукав клієнтів серед місцевих мешканців та скеровував їх до своїх підлеглих. Тих, хто відмовлявся брати участь у злочинній схемі, командир погрожував відправити у зону бойових дій”, — йдеться у повідомленні.

Щомісяця командир отримував прибуток близько 100 тисяч гривень від продажу краденого пального. Військового затримали під час передачі 16,8 тисяч гривень за продаж 420 літрів дизеля. Правоохоронці задокументували кілька епізодів його злочинної діяльності. Загальна сума збитків склала пів мільйона гривень. Йому повідомлено про підозру. Прокурори подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває слідство для встановлення усіх причетних.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews