Від 150 доларів за розмитнення морепродуктів: на Львівщині викрили посадовців, підозрюваних у хабарництві

21.09.2024 10:07   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовця Держпродспоживслужби та брокера, підозрюваних у систематичних поборах з імпортера морепродуктів. За даними слідства, чоловіки вимагали за розмитнення товару від 150 до 250 доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі Територіального управління ДБР у Львівській області.

У Державному бюро розслідувань з'ясували, що у квітні 2024 року фірма, зареєстрована у Дніпрі, розмитнювала партію риби та морепродуктів на одному з митних постів Львівщини.

"Представника підприємства поінформували, що для безперешкодного проходження митного та санітарного контролю потрібно укласти угоду з визначеною брокерською організацією, яка візьме на себе процедуру оформлення та зберігання товару", — йдеться у повідомленні.

Комерційний директор брокерської компанії сказав, що за розмитнення кожної партії товару підприємство має платити від 150 до 250 доларів США. Гроші імпортер повинен був передавати посадовцеві Держпродспоживслужби та працівникам митниці.

За даними слідства, із липня по вересень 2024 року підприємство ввозило товар шість разів. Його загальна вартість — понад 6,8 мільйона гривень. За розмитнення імпортер заплатив майже тисячу доларів США.

16 вересня брокер та посадовець зустрілися з представником компанії-імпортера й отримали від нього 400 доларів США. Після передачі грошей обох затримали правоохоронці.

Чоловікам повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті — позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews