На Львівщині від COVID-19 померла чотирирічна дитина

23.09.2024 11:35   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

За тиждень кількість випадків захворювань, що викликані COVID-19, знизилася на 36% — зареєстрували 234 випадки проти 367. Двоє людей померли.

Про це повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко.

За її даними, протягом тижня зафіксували 35 випадків (15%) серед дітей та 45 випадків у осіб віком 65 років і старших (19%). Госпіталізували 40 осіб (17% з числа захворілих), зокрема 14 дітей.

Два випадки завершились летально:

  • чоловік, 64 роки (м.Львів), супутній діагноз — ішемічна хвороба серця та цукровий діабет 2 типу;
  • 4-річна дитина (Самбірський район).

Як повідомила завідувачка Центру терапії лікарні святого Пантелеймона Галина Димид, найчастіше у пацієнтів, у яких діагностують коронавірус, спостерігають такі симптоми:

"Пацієнти відмічають підвищення температури тіла, при тому що гарячка триває більше ніж три дні і важко збивається. Інколи це субфебрильні гарячки, інколи це гарячка більш ніж 38 градусів. Це кашель сухий, може бути досить таки помірний, буває, що частіший. Завжди виражена втома, загальна слабкість, відчуття сонливості. Все рідше трапляється втрата нюху і смаку, хоча періодично пацієнти відмічають ці скарги", — каже Галина Димид.

Найважчий перебіг захворювання — у пацієнтів старшого віку. Особливо у тих, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема – астму.

Щоб вберегтись від інфікування коронавірусом, терапевтка рекомендує уникати скупчення людей, регулярно мити руки та користуватись антисептиками, а головне — вакцинуватися раз на рік.

Тих, хто все ж захворів на COVID-19, медикиня закликає самоізолюватись, обов’язково повідомити свого сімейного лікаря, тримати з ним зв’язок та виконувати всі рекомендації. А при погіршенні самопочуття: появі важкості в грудях, задишці, високій температурі, що не збивається – необхідно невідкладно звернутися за швидкою медичною допомогою.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews