Рівненський бізнес інвестує в енергонезалежність

23.09.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан продовжує відвідувати місцеві підприємства. Цього разу ознайомився із ТОВ «Радивилівмолоко».

Підприємство встановило на даху свого цеху сонячну електростанцію потужністю 300 кВт. 

Інвестиції в цей проєкт склали близько 4 мільйонів гривень. Завдяки СЕС компанія забезпечує себе електроенергією на понад третину.

Нині у планах «Радивилівмолоко» - облаштувати когенераційну установку. Це дозволить ще збільшити енергонезалежність підприємства. Важливу увагу компанія приділяє екологічній складовій. Завдяки грантовій програмі GIZ завершується будівництво нових очисних, потужністю пів тисячі кубометрів стічних вод на добу.

«Держава підтримує бізнес у сфері енергетики. Завдяки дієвим програмам кредити на сонячні панелі, акумулятори та когенераційні установки стали доступнішими - на 5-7 років із процентною ставкою 14-16%. Це дозволяє бізнесу забезпечити себе енергією та сприяє енергетичній незалежності країни», - підсумував Олександр Кохан.

Пресслужба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews