У листопаді у Львові відбудеться Міжнародний фестиваль «Земля Поетів»

23.09.2024 16:13   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

9 та 10 листопада у Львові, на !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26), відбудеться масштабна культурна подія — Міжнародний фестиваль «Земля Поетів». Пів сотні найкращих поетів та поеток різних поколінь зберуться в одному місці та в один час, аби започаткувати нову традицію в сучасній українській культурі під гаслом «Поети творять націю».

У третій листопад війни у Львові звучатимуть вірші і пісні, які єднають Україну зі сходу на захід, з півночі на південь. Від Ігоря Калинця до Артура Дроня — 50 культових поетів усіх поколінь. До них приєднаються гості із дружніх до нас країн — автори із Польщі, Литви, Хорватії.

— Поезія гуртує націю, особливо в часи випробувань, — каже засновниця Фестивалю «Земля Поетів» Мар'яна Савка. — Головною концепцією нашого фестивалю є спадкоємність поколінь поетів. Ще ніколи не збиралася разом такі різні за віком і досвідом поети сучасності, представники різних епох і генерацій. Українські поети формують найважливіші сенси, а жорстока доба викрешує з їхнього слова зброю. Вірші стають оберегами, молитвами, піснями.

Фестиваль розгорнеться у два дні у чотирьох залах, які творять єдиний простір на !FESTrepublic. Зали називатимуться іменами українських поетів-пророків: «Шевченко», «Франко», «Леся» і «Стус». Потужну й різноманітну поетичну програму доповнить музична — виступи Юрія Андруховича і «Карбідо», Віктора Морозова і «Четвертого кута», гуртів «Мертвий півень», «Пиріг і Батіг», «Кому вниз» та «NAZVA». 

Крім того, у програмі «Землі Поетів» креативні поетичні формати, лекторії, перформенси, інтерактиви і багато іншого — від зірок українського театру, культурологів, філософів, мислителів, лідерів думок. 

Також фестиваль представить проєкт «Голоси Землі Поетів», створений за інформаційного партнерства з Радіо Культура. Гості події почують класичну українську поезію легендарними голосами — Тараса Шевченка голосом Марка Кропивницького та Гната Юри, Лесю Українку голосом Наталії Ужвій, Івана Франка голосом Даніїла Антоновича, Богдана-Ігоря Антонича голосом Юрія Андруховича, Миколу Хвильового голосом Євгена Нищука, Володимира Свідзинського голосом Ірини Мак, Раїсу Троянкер голосом Ганни Нікітіної, Майка Йогансена голосом Марусі Чуприненко, Івана Драча голосом Богдана Ступки, Грицька Чубая голосом Соломії Чубай та інших. Українську поезію ХХ століття у авторському виконанні — Павла Тичину, Миколу Бажана, Максима Рильського, Володимира Сосюру, Ірину Жиленко, Миколу Вінграновського, Ігоря Римарука, Олега Лишегу та інших. А також вірші тих, кого забрала в нас російська агресія, — Максима Кривцова, Вікторії Амеліної, Гліба Бабіча.

Фестиваль матиме благодійну ціль — для нагальних потреб наших воїнів і бібліотек на деокупованих територіях.

Стежити за анонсами і програмою Міжнародного фестивалю «Земля Поетів», який проходитиме у Львові 9-10 листопада, можна на сторінках Фестивалю:

https://www.instagram.com/zemlia.poetiv.fest

https://www.facebook.com/profile.php?id=61565938713860 

Квитки на «Землю Поетів» доступні онлайн:

https://concert.ua/event/festival-zemlja-poetiv 
https://gastroli.ua/events/19025 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews