На Львівщині правоохоронці арештували і передали до АРМА активи на 16 млн грн родичів проросійських нардепів Медведчука та Козака

26.09.2024 13:42   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури арештовано і передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) рухоме та нерухоме майно підприємства, яке спеціалізується на виробництві бетонних розчинів. Його бенефіціарами є рідні брати двох колишніх нардепів, повідомляє Офіс Генпрокурора.

Матеріали справи вказують на те, що мова йде про родичів екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. 

Мова йде про обладнання для виробництва бетону, ангар для зберігання сипучих матеріалів, а також складські та офісні приміщення. Орієнтовна вартість цих активів підприємства становить майже 16 млн грн.  

За даними слідства, підприємство братів екснардепів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків. Для цього у фінансово-звітній документації відображались недостовірні відомості щодо обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була насправді в рази більша, ніж в офіційно задокументована. Внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.  

За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 212 КК України). 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews