Рівненський краєзнавчий музей має новий сайт: що цікавого там можна знайти

27.09.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

https://museum.rv.gov.ua/. Це посилання на новий сайт Рівненського обласного краєзнавчого музею, - найбільшої в області установи такого профілю. Його оновлене віртуальне обличчя презентували вчора і це є результатом реалізації проєкту «Цифровізація Рівненського обласного краєзнавчого музею», який втілили в життя за підтримки Українського культурного фонду. Сума гранту становить 299 тис грн.

Новий сайт наповнили чималим масивом інформації про музейні колекції та послуги, які надають в РОКМ. Покращили функціонал, доповнили новим розділом, де зібрали всі відео музею з YouTube. І, що дуже важливо, адаптували платформу до європейських вимог інклюзивності.

Також сайт має версію адаптовану під смартфони та планшети.

За словами директорки РОКМ Алли Жижкевич, це вже нове обличчя нашого музею в сучасному цифровому просторі, яке, окрім доступного та зручного інтерфейсу, має неабияке інформаційне наповнення.

Варто зауважити, що в рамках цього ж проєкту фахівці оцифрували три музейні колекції: 10 стародруків Київської та Львівської друкарень, пів тисячі негативів, колекцію станкового живопису – і все це можна побачити на новому сайті музею.  

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews