Посадовця львівського вишу підозрюють у незаконній торгівлі університетськими коровами

27.09.2024 10:53   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Колишнього працівника Львівського національного університету природокористування підозрюють у незаконному продажі 38 “університетських” корів на загальну суму понад пів мільйона грн.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на ухвалу у Єдиному державному реєстрі.

Як сказано в ухвалі, в.о. завідувача лабораторії навчально-демонстраційної ферми Навчально-виробничого центру Львівського національного університету природокористування підозрюють у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

“З листопада по грудень 2020 року, діючи з корисливих мотивів, реалізував невстановленим особам велику рогату худобу у кількості 38 штук … без дотримання встановленої процедури”, – йдеться в документі.

За словами правоохоронців, працівник університету продав 38 університетських корів на загальну суму 572 тис. грн. Гроші, виручені від продажу худоби, він привласнив.

Суд обрав експосадовцю запобіжний захід у вигляді застави, атакож наклав арешт на два будинки підозрюваного (одним він володіє одноосібно, а у іншому має частку). Досудове розслідування цієї справи триває. За скоєне експрацівнику загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі із забороною працювати на певних посадах.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews