У Львові встановлять підйомник до входу в Гарнізонний храм

27.09.2024 15:29   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла змонтують підйомник, аби забезпечити доступ для маломобільних людей. Таке рішення ухвалили сьогодні, 27 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Підйомник у будівлі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній, 11 встановить комунальне підприємство "Львівсвітло".

"Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла - це знаковий історичний храм нашого міста, з якого зараз хоронять наших полеглих захисників. Відтак важливо створити умови для забезпечення доступності вхідної групи цього храму", — повідомили в ЛКП "Львівсвітло".

У підприємстві додали, що Гарнізонний храм може стати першим храмом Львова, в якому встановлять підйомник до входу, а настоятель церкви звертався з цього приводу до міської влади.

Механізм облаштують із правого боку будівлі біля бічних дверей, щоби не вносити конструктивних змін до фасаду пам'ятки. Підйомник передадуть храму безкоштовно.

Також у Львові діє "Програма забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору І групи". В її межах у місті наразі облаштували 60 підйомників і планують встановити ще 10 до кінця 2024 року.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews