У Львові викрили злочинну групу, яка займалася виготовленням та збутом фальшивих доларів

30.09.2024 18:32   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові викрили злочинну групу, учасники якої обмінювали у пунктах фальшиві долари на гривню. Так їм вдалося збути понад 6 тисяч "доларів".

Про це повідомили у пресслужбі ТУ БЕБ у Львівській області.

Як встановили слідчі, до складу злочинної групи входило п'ятеро людей, ще двох організатори залучали періодично. Підозрювані купували підроблені долари США, а потім обмінювали їх на гривню в пунктах обміну валют. Також за фальшиву валюту розрахувалися за вживану техніку.

Детективи задокументували шість епізодів злочинної діяльності. Загалом фальшивомонетникам вдалося збути 6 600 підроблених доларів США. Правоохоронці вилучили за результатами обшуків п'ять автомобілів, мобільні телефони, комп'ютери, понад 230 тис. грн готівки та 20 500 доларів США з ознаками підробки.

Сімом людям повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України. Членам групи обрали запобіжні заходи — тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 10 059 040 млн. грн., а також у вигляді домашнього арешту вночі.

Досудове розслідування триває. Наразі встановлюють канали надходження підробленої валюти.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews