У День захисників і захисниць у Львові на Марсовому полі вшанували загиблих воїнів

01.10.2024 16:08   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові на Марсовому полі 1 жовтня вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули за незалежність України. Участь у траурній церемонії взяли предстоятель Православної церкви України митрополит ПЦУ Епіфаній, представники влади, громадськості та рідні захисників, пише "Суспільне"

Захід розпочався о 09:00 із загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у російсько-українській війні захисниками і захисницями. Після цього пролунав Гімн України.

Містяни поклали квіти до Меморіалу невідомому вояку УПА та до могил новітніх героїв України на Марсовому полі — на полі почесних поховань №86а.

Також мешканці міста запалили лампадки та поклали квіти до могил на полях почесних поховань №67 та №76, де спочивають Герої Небесної Сотні, воїни Української повстанської армії та захисники, які загинули під час повномасштабної російсько-української війни.

Присутні на церемонії взяли участь у спільній панахиді, яку очолив митрополит Епіфаній.

"Сьогодні ми вшановуємо новітніх захисників і захисниць. Адже через молитву ми засвідчуємо, що вони існують вічно. В молитві ми проявляємо свою любов до них. Ми маємо з вами обов'язок зробити все задля того, щоб їхній героїчний подвиг не був змарнований, і щоб ми разом досягнули перемоги", – зазначив митрополит.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews