АМКУ покарав обидвох змовників на тендері для Стрийського парку Львова

11.10.2024 15:49   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала сумарно на 136 тис. грн двох суб’єктів підприємницької діяльності за змову на тендері.

Про це пише NGL.media.

Ще у червні 2021 року стало відомо, що у тендерних пропозиціях для адміністрації «Стрийського парку» приватний підприємець Ігор Гречух і компанія «Арт-Львів» вказали однаковий контактний телефон, який насправді належав Ігору Гречуху. Формально тендер виграв Гречух, запропонувавши нижчу ціну, але він відмовився укладати угоду, тому адміністрація парку підписала дорожчий договір з «Арт-Львів».

Тоді обидва учасники запевняли NGL.media, що вони жодним чином між собою не пов’язані, а однаковий номер телефону потрапив у їхні тендерні пропозиції випадково.

За сприяння наших колег з Центру Протидії Корупції з виявленими фактами було подано скаргу до АМКУ.

Врешті 10 жовтня 2024 року АМКУ оштрафував обох учасників змови на 68 тис. грн кожного. У своєму рішенні колегія визнала наявність узгоджених дій між ТОВ «Арт-Львів» та підприємцем Ігорем Гречухом під час тендеру у 2021 році на ремонт теплиці у Стрийському парку Львова.

Окрім штрафу, ТОВ «Арт-Львів» і ФОП Ігоря Гречуха впродовж трьох наступних років не можуть бути визнаними переможцями у будь-яких бюджетних тендерах.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews