На Львівщині вилучили обладнання для виготовлення цигарок, яке намагались незаконно вивезти за кордон

18.10.2024 15:12   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У пункті пропуску "Краковець", що на кордоні з Польщею, правоохоронці виявили факт нелегального вивезення за кордон обладнання для виготовлення цигарок.

Про це повідомили в пресслужбі ТУ БЕБ у Львівській області.

Як ідеться у повідомленні, цигаркову лінію вивявили під час огляду причепа вантажівки. Вартість обладнання — понад 20 мільйонів гривень. Його намагались експортувати до Чехії як обладнання для харчових та сипучих продуктів.

Усе вилучене обладнання передали на матеріально-відповідальне зберігання. Також призначили низку судових експертиз.

Правоохоронці проводять досудове розслідування за ч.1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі чи білетів державної лотереї) ККУ. Максимальне покарання — сім років позбавлення волі.

Також досудове розслідування здійснюють за ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею) ККУ. Максимальне покарання — позбавлення волі на п'ять років із конфіскацією майна та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews