Чи треба відкрити у Львові аеропорт під час війни: відповідь Садового

21.10.2024 12:15   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Питання відкриття аеропорту у Львові повинні обговорювати експерти з безпеки. Але хоч один аеропорт в країні повинен працювати. Про це мер Львова Андрій Садовий сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

Як зазначив Садовий, є питання безпеки держави, є питання безпеки людей. "Ми повинні вижити за будь-яких умов, тому ця тема обговорюється в експертних середовищах", - сказав він.

Мер Львова заявив, що журналісти першими дізнаються, якщо буде ухвалено рішення про відкриття аеропорту.

"Є багато летовищ в Україні, і я думаю, що під час війни хоча б одне з них мало б працювати", - сказав Садовий.

Нагадаємо, у 2023 році було чимало розмов про те, що в Україні, можливо, варто відкрити один з аеропортів, і Львів розглядався як одна з опцій. Зокрема, обговорювалася у можливість відкриття аеропорту "Львів" за прикладом зернового коридору.

В липні минулого року керівництво компанії Ryanair відвідало Україну та провело перемовини з керівництвом аеропорту "Бориспіль" про відновлення польотів після закінчення війни. Виконавчий директор авіакомпанії тоді заявляв, що до кінця 2023 року Ryanair може відновити польоти по Україні.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews