Справа Гринкевичів: ДБР завершило досудове розслідування

21.10.2024 16:44   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило досудове розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Грінкевича та членів злочинної організації, включаючи його сина Романа, які поставили неякісний військовий одяг для потреб ЗСУ на понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Пресслужба ДБР не називає особу бізнесмена, але з наданої інформації зрозуміло, що йдеться про Ігоря Гринкевича та його сина Романа.

Зазначається, що стороні захисту надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду.

9 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив строк тримання під вартою до 1 листопада 2024 року чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ. Суд визначив кожному з них розмір застави у сумі 360 млн грн, 302 млн грн, 250 млн грн та 160 млн грн відповідно

У 2023 році ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

За даними слідства, до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб МОУ.

За попередніми оцінками це призвело до збитків бюджету на 1,2 мільярда гривень та відповідно зриву постачання.29 грудня 2023 року у пресслужбі Державного бюро розслідувань повідомили про затримання бізнесмена Ігоря Гринкевича — за словами правоохоронців, той пропонував співробітнику Бюро хабар у розмірі пів мільйона доларів США.

Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян зазначила, що хабар мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

22 січня сина бізнесмена — Романа Гринкевича затримали в Одесі під час спроби незаконного перетину кордону. Цього ж дня Печерський райсуд Києва відправив його під варту. Йому інкримінують участь у злочинній організації та шахрайство в умовах воєнного стану. Він п’ятий фігурант справи про злочинну організацію, яка поставила ЗСУ неякісний одяг на суму близько 1 млрд грн. Чотири інших підозрюваних, зокрема Ігор Гринкевич, також перебувають під вартою.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews