Компанія ексрегіонала Ничипоренка викупила за 4 млн грн землю під забудову в Східниці

21.10.2024 19:37   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У понеділок, 21 жовтня, компанія ексрегіонала Валентина Ничипоренка придбала землю під забудову у Східниці. У селищі розташований відпочинковий комплекс “Три сини і донька”, який збудувала та ж фірма, що й виграла аукціон.

Про це йдеться на сайт аукціонів Prozorro.Sale, пише LVIV.MEDIA.

Земельна ділянка площею 0,9228 га розташована у селищі Східниця і призначена під будівництво туристичної інфраструктури. Східницька селищна рада виставила землю на аукціон за 3 880 229 грн, та продали ділянку дещо дорожче.

За право викупили землю позмагалися два учасники: ТОВ “Золота Баня” та ФОП Артем Іванов. Ще на першому етапі Іванов запропонував за землю 3 950 000 грн, тоді як суперник на 50 тис. дорожче. Тим самим компанія “Золота Баня” здобула перевагу — право останнього ходу в кожному з раундів та можливість бачити ставки суперника. Однак впродовж торгів учасники не підіймали ставок, тож “Золота Баня” перемогла в аукціоні із ставкою 4 000 004 грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ “Золота Баня” зареєстрували майже 20 років тому у Східниці. Власниками товариства є колишній народний депутат у 2014-2019 роках Валентин Ничипоренко — 40%, його дружина Олена Ничипоренко — 47% та ТОВ “Жашківська кінно спортивна школа” — 13%.

До слова, дружина ексрегіонала Олена Ничипоренко є власником ТОВ “Жашківська кінно спортивна школа”, а Валентин Ничипоренко керівником цього товариства.

Згідно з ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду, ТОВ “Золота Баня” та ТОВ “Жашківська кінно спортивна школа” фігурували у справі про самовільне зайняття ділянки у Східниці, де й збудували готель “Три сини і донька”, що на вул. І. Котляревського, 109.

Валентин Ничипоренко у 2014 році обирався до Верховної Ради від Партії регіонів, вже у 2019 балотувався до парламенту по 199 округу (Черкаська область) як безпартійний самовисуванець.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews