Один з кращих акварелістів світу Олександр Боборишев презентував у Рівному нові картини (відео)

21.10.2024 20:29   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Акварель – жива й неповторна художня техніка, яку вдається підкорити далеко не кожному. І тільки надзвичайно талановиті художники не тільки майстерно опановують акварель, але й щоразу вражають глядача новими художніми прийомами, рішеннями, тематикою та філософським осмисленням.

На презентації виставки Олександра Бобришева «Вода і Повітря: акварель на межі реального та абстрактного», яка відбулася в галереї європейського живопису «Євро-Арт», поціновувачі мистецтва отримали справжню естетичну насолоду.

«Акварель різноманітна, неповторна та індивідуальна, як почерки людей, вона - вмістилище найсміливіших експериментів з кольором, найдемократичніша, найдоступніша і, водночас, чи не найскладніша техніка живопису. А її віртуозне виконання Олександром Бобришевим досі залишається незбагненним і загадковим навіть для професіоналів», - розповідає арт-менеджерка галереї Юлія Савуляк.

В експозиції представлено понад 40 реалістичних пейзажів та абстракцій, більшість із яких написані у 2021-24 рр. і ще не були представлені рівненському глядачеві. Член НСХУ та міжнародного товариства акварелістів IWS Олександр Бобришев за різними рейтингами увійшов у ТОП-20 та ТОП-10 найкращих акварелістів світу, а цього року визнаний найкращим з-поміж 500 художників із 60 країн світу у трьох номінаціях Міжнародного конкурсу акварелі Step by Step. При цьому художник залишається скромним та інтелігентним, щоразу наголошуючи – давайте говорити не про мене, а про акварель.

До мистецтва ставиться надзвичайно серйозно, адже присвятив художній справі все життя. Картини Олександра Бобришева знаходиться у приватних колекціях та галереях і музеях по всьому світу. За його плечима десятки персональних виставок в Україні, Польщі, Угорщині, участь у десятках групових виставках та міжнародних акварельних конкурсах і фестивалях в Україні, Польщі, Угорщині, Туреччині, Албанії, Болгарії, Словаччині, Італії, Індії, Пакистані, Гонконзі, Таїланді. А творчий доробок митця за майже 50 років складає понад 1000 творів.

Виставку Олександра Бобришева «Вода і Повітря: акварель на межі реального та абстрактного» можна подивитися в галереї європейського живопису «Євро-Арт», деякі картини можна придбати і навіть поспілкуватися з автором. І будьте певні, що після перегляду ескпозиції ви вже не зможете розлюбити акварель.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews