У дитсадках, школах та лікарнях 49 громад Львівщини ввімкнули опалення

22.10.2024 13:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

49 громад на Львівщині розпочали опалювальний сезон у дитячих садочках, школах та лікарнях.

Про це сьогодні, 22 жовтня, під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

"Щодо постачання тепла у житлові помешкання, то таке рішення поки що ухвалила лише Стрийська громада", — зазначив він.

Також, за його словами, в разі аварійних ситуацій чи атак ворога, в області вже напрацьовано схеми реагування.

"В попередні зими ми бачили, що основним викликом є відсутність електропостачання через атаки ворога. Тож наше завдання – забезпечити належне функціонування об’єктів критичної інфраструктури, які постачають населенню тепло та воду", — говорить Андрій Годик.

За його словами, всі заклади соціальної інфраструктури обласного підпорядкування на сьогодні вже забезпечені резервним живленням, а також запасом палива для генераторів, якого вистачить на 5 днів.

Окрім того, мешканці зможуть скористатися пунктами незламності.

"В області визначено 864 пункти незламності. Левова частка розгорнута на базі комунальних закладів. Велику частину забезпечує ДСНС. Але це не остаточна цифра. Близько ще семиста пунктів можна додатково розгорнути, в тому числі й у Львові", — запевнив перший заступник начальника ЛОВА.

Якщо й цих пунктів незламності не вистачить, то у резерві є близько ста генераторів, які можна оперативно передати на об’єкти.

Андрій Годик уточнив, що на сьогодні вже функціонує 55 пунктів незламності. У випадку аварійних чи інших ситуацій, ухвалять рішення про негайну роботу інших.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews