На Львівщині жінка намагалася вивезти рейсовим автобусом цінну Біблію

22.10.2024 17:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Працівники Львівської митниці виявили під час огляду рейсового автобуса в пункті пропуску "Краківець-Корчова" старовинну Біблію, яка становить історико-культурну та видавничу цінність.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської митниці.

Як ідеться у повідомленні, під час огляду рейсового автобуса "Херсон-Плзень" працівники митниці виявили дві старовинних Біблії. Вони були у ручній поклажі 48-річної мешканки Черкащини, яка прямувала на виїзд з України.

"Два примірники скерували на книгознавчу експертизу у Львівську національну наукову бібліотеку України ім. В. Стефаника. За результатами дослідження встановлено, що одна з книг — "Новий завіт", становить значну історико-культурну та видавничу цінність і підлягає занесенню до Державного реєстру національного культурного надбання України", — ідеться у повідомленні.

Дії жінки кваліфікували за ч.3 ст.471 (недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами) Митного кодексу України. Максимальне покарання — штраф розміром 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією товарів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews