Патології серця діагностуватимуть за допомогою новітньої системи: робитимуть це в Рівненській обласній лікарні

23.10.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Вперше на Рівненщині, в Обласному кардіологічному центрі Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка почали застосовувати інноваційну методику діагностики серця - Speckle tracking ЕХОкардіографію.

Ця нова система передбачає комплексне ультразвукове обстеження серця і в окремих випадках може бути альтернативою коронарографії.

Speckle tracking дозволяє детально дослідити скоротливу здатність міокарду і аналізувати зміни кінетики серця, викликані атеросклерозом та іншими патологіями. Особливістю цього методу є можливість виявити ранні зміни в міокарді лівого шлуночка, що допомагає запобігти серйозним захворюванням.

В лікарні розповідають, технологія дозволяє отримувати точні дані про рух серцевого м'яза в режимі реального часу, що значно підвищує ефективність діагностики і визначення подальшого плану лікування.

Метод застосовується для обстеження пацієнтів з такими захворюваннями: 

- ішемічна хвороба серця,

- кардіоміопатії,

- хвороби накопичення,

- синдром «спортивного серця»,

- оцінка побічних ефектів променевої та хіміотерапії.

Лікарі радять пацієнтам утриматися від вживання кави та паління за годину до обстеження для отримання найбільш точних результатів.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews