«Фотовернісаж на Покрову 2024» презентували у Рівному (відео)

24.10.2024 23:01   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
«Фотовернісаж на Покрову» - не просто фотоконкурс, а вже давно невід‘ємна частина фотографічного Рівного.
"19-й раз поціновувачі фотомистецтва зустрічаються на виставці кращих світлин Міжнародного конкурсу художньої фотографії, в тому числі вже втретє під час жорстокої війни з російськими окупантами", - розповів організатор фотоконкурсу, фотохудожник та засновник Музею фотографії та історії Рівного Alex Kharvat.
 
Понад 100 учасників та понад півтори тисячі світлин розглянули члени журі, щоб обрати кращих з кращих. В підсумку в залі МБК представили експозицію з 80-ти світлин.
 
До конкурсу щороку долучаються нові учасники - талановиті, сміливі, якими можна щиро захоплюватися! «Фотовернісаж на Покрову 2024» відкрив загалу імена таких чудових фотохудожників як Оксана Чорна та Віталій Сокур – саме вони не тільки щоразу бачать війну зблизька, але й роблять щоразу свій безцінний внесок в історію та фіксацію важливих подій.
 
"Фотокамера – також зброя, хоч і без куль чи снарядів. Це мирна зброя, що фіксує наше сьогодення баченням фотомайстрів світу. Тому ми не відмовляємося від проведення виставок, не відкладаємо наші зустрічі на кращі дні, адже саме фотографія, як засіб культурної дипломатії, сприяє кращому візуальному пізнанню культури народів світу", - каже Олександр Харват та запрошує до участі вже у наступному 20-му ювілейному "Фотовернісажі на Покрову – 2025"!
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews