У Львові запрацював інформаційний центр на Личаківському кладовищі

24.10.2024 23:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

24 жовтня при вході до поля почесних поховань №86А Личаківського цвинтаря відкрили інформаційний центр. Там відвідувачі зможуть отримати інформацію про розташування могили того чи іншого воїна. Крім того, там постійно діятиме пункт охорони, аби унеможливити випадки пошкодження могил захисників.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, центр є повністю безбар'єрним. Там є електронне табло зі схемою могил захисників, щоб відвідувачам було легше зорієнтуватися на полі почесних поховань. Разом з тим таку інформацію надаватимуть працівники центру.

"Часто на могили героїв приїжджають їхні побратими і їм буває важко зорієнтуватися. Тому одна з функцій  працівників центру – розказати, де є могила того чи іншого захисника. Ще один з важливих сервісів – надавати інформацію про послуги, які місто надає ветеранам та їхнім родинам", — каже керівник музею “Личаківський цвинтар” Павло Богайчик.

Також там можна придбати квіти та лампадки, набрати води. Або ж відпочити та зігрітися.

Центр діятиме як тимчасовий, допоки не облаштують Меморіал Героїв України. Він працюватиме щодня з 9:00 до 20:00.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews