Львівські митники викрили керівників благодійних фондів, які везли в Україну «гуманітарні» MERCEDES і BMW

25.10.2024 18:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews
В пункт пропуску «Грушів-Будомєж» прибув автомобіль під керуванням громадянина України, який, згідно поданої декларації, переміщував MERCEDES-BENZ 2010 р.в. на адресу київського благодійного фонду.
 
Про це повідомляє Львівська митниця.
 
Перевізник не надав митним органам жодних документів які б підтверджували факт вивезення авто з території Євросоюзу як гуманітарної допомоги.
Під час перевірки законності переміщення вантажу працівники митниці встановили, що перевізник і, водночас, керівник благодійного фонду, подав до митного контролю декларацію що містить неправдиві відомості щодо відправника, одержувача товару його вартості, а також характеру вантажу (під виглядом товарів, які переміщувалися у митному режимі імпорт, заявив їх як вантажі гуманітарної допомоги).
 
 
Крім того, нещодавно у «Грушів» із Польщі прибув 41-річний житель Волині, який переміщував на лафеті два BMW, один з яких, 2015-року випуску - в якості гуманітарної допомоги на благодійний фонд. Але жодних документів, які би підтверджували цей факт, у водія не знайшлося. То ж митники встановили, що керівник фонду, який перевозив авто, вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу документів, що містять неправдиві відомості.
 
В обох випадках працівники митниці склали адмінпротколи, відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ. Автомобілі вилучено.

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews