У львівському соціальному центрі вдягнули гамівну сорочку на вихованця без згоди матері

25.10.2024 22:05   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У центрі соціальних послуг “Джерело” працівники вдягнули гамівну сорочку на вихованця, тоді як матір хлопчика погоджувалась лише на пасок безпеки для свого сина. Наразі в центрі проводять ротацію працівників, також справою займається поліція. 

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Як йдеться в повідомленні, випадок трапився у відділенні денного догляду центру “Джерело” на вул. Миколайчука. Працівники центру вдягнули гамівну сорочку на 15-річного підлітка з інвалідністю, замість затвердженого з матір’ю дитини паска безпеки. Виявивши це, мати викликала поліцію.

На місці патрульні не виявили ознак насильства чи фізичних травм у дитини. Усі співробітники, керівниця відділення та заступниця директора, яка відповідає за денний догляд, надали свідчення патрульним.

“Ми створили внутрішню комісію, щоб перевірити усі обставини. Спершу думали тимчасово призупинити діяльність відділення, але більшість батьків працюють, тому і для них, і для їх дітей важливо, щоб відділення продовжувало свою роботу. Наразі більша частина дітей продовжують відвідувати наше відділення щодня, у тому числі і дитина, з якою трапився цей інцидент. Ми організували ротацію працівників на певний період. Надалі розглядаємо можливість встановлення камер відеоспостереження, щоб запобігти схожим інцидентам”, — зазначила директорка “Джерела” Зореслава Люльчак.

Як наголосила директорка центру, у центрі застосовують методи обмеження рухів до вихованців за погодження батьків, аби попередити аутоагресію. Таким чином дітей убезпечують від заподіяння шкоди самим собі.

У відділенні денного догляду на вулиці Миколайчука працювала команда у складі 4 працівників, двоє з яких мають досвід роботи з дітьми з інвалідністю понад 10 років.

“За результатами внутрішньої перевірки та висновків поліції будуть прийняті відповідні рішення. Також “Джерело” починає роботу над розробкою внутрішнього Положення про унеможливлення застосування заходів, які не узгоджені з батьками. У центрі повторно проведуть інструктажі, навчання та зустрічі для працівників щодо запобігання подібним ситуаціям та гідного ставлення до дитини“, — зазначили у Львівській міськраді.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews