У Спецпрокуратурі Західного регіону підтвердили затримання на хабарі посадоця Львівського РТЦК

26.10.2024 16:51   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

44-річний посадовець районного ТЦК та СП у Львові за $2 тисячі намагався відкупити свого пілеглого старшого солдата який перебував на робочому місці у стані сп’яніння.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура Західного регіону.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 44-річному посадовцю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався «підкупити» уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп’яніння.

Під час надання всієї суми хабаря військового затримано у порядку ст. 208 КПК України.

null

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України, спільно із Військовою службою правопорядку у ЗСУ та за сприяння керівництва Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

 

Нагадаємо, вранці 26 жовтня Львівський ТЦК спростував інформацію щодо затримання посадовця Сихівського РТЦК, підозрюваного у хабарництві.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews