На Львівщині під час обшуків вилучили контрабандні електронні сигарети на понад 15 млн грн

28.10.2024 13:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Детективи БЕБ у Львівській області під час обшуків на території Івано-Франківщини та Київщини вилучили електронні сигарети на понад 15 мільйонів гривень. Підозрювані незаконно ввозили товар через пункти пропуску на Львівщині та на Волині, а потім продавали сигарети через Telegram.

Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки України.

Як встановили слідчі, підозрювані ввозили сигарети через пункти пропуску Львівської та Волинської областей поза митним контролем. Підакцизна продукція потрапляла в Україну від постачальника з однієї з країн Європейського Союзу.

Після цього одноразові електронні сигарети та нікотиновмісні рідини спільники продавали через Telegram-канали. Замовлення надсилали поштою або передавали особисто. Схему викрили прикордонники на Волині.

Детективи БЕБ провели обшуки на території Київської та Івано-Франківської областей у складах, транспорті та помешканнях підозрюваних. У результаті вони вилучили понад 27 тисяч штук електронних сигарет, рідини до них, пристрої для електронних випаровувачів та інше. Орієнтовна вартість товару становить понад 15 млн грн.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом контрабанди підакцизних товарів. Досудове розслідування у справі триває. Наразі тривають судові експертизи.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews