Суд затвердив план санації лампового заводу Іскра у Львові

28.10.2024 19:17   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Господарський суд Львівської області 17 жовтня затвердив план фінансового оздоровлення (санації) Львівського електролампового заводу «Іскра» до 2034 року. Згідно з планом, завод має десять років, щоб віддати борги кредиторам. Частину боргів «Іскра» погасить власним майном.

Сайт Liga.net з посиланням на ухвалу суду повідомляє, що план передбачає погашення 2,7 млрд грн заборгованості, списання штрафних санкцій та збереження виробництва електроламп.

Завод "Іскра" перебуває у передбанкрутному стані з 2019 року.

У вересні 2024 року кредитори погодили план фінансового оздоровлення підприємства, який передбачає розтермінування більшості боргів на десять років, що дасть змогу заводу одночасно вести господарську діяльність і поступово розрахуватися з кредиторами.

Передбачається продаж частини майна заводу для погашення заборгованості. 

Крім того, забезпечений кредитор ТзОВ "Торговий дім Львівського електролампового заводу "Іскра" отримає право звернути стягнення на заставлене майно. Після переходу власності на це майно, вимоги ТзОВ "ТД ЛЕЛЗ "Іскра" в розмірі 490,5 млн грн вважатимуться погашеними.

Кредитори також погодилися пробачити заводу борги, пов'язані зі штрафними санкціями, на загальну суму 975,2 млн грн з моменту затвердження плану санації.

Суд підтримав план санації замість ліквідації підприємства, тому що він дозволить погасити 2,69 млрд грн боргів, тоді як у разі ліквідації погашення становило б лише 1,72 млрд грн. Суд врахував той факт, що завод є важливим платником податків для Львова і єдиним національним виробником ламп у регіоні.

Львівський завод "Іскра", за власною оцінкою, єдиний в Україні виробник ламп із повним циклом. Прибуток заводу у 2023-му – 826 000 грн за чистого доходу 139,3 млн грн, свідчать дані Contr Agent.

 

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews