Петро Заставецький

Петро Заставецький

Активіст, громадський діяч

Дорого обходиться українцям халатність чиновників

15.05.2018 19:13   Автор : Петро Заставецький
Джерело: TeNews

Місяць назад 13 квітня мною було написано коротку замітку на тему «Хто насправді вбиває медицину. На прикладі Підгаєччини». Минув місяць, а змін нема. Чи варто їх очікувати?

Розказував тоді, як молоду сім’ю зустріла сувора реальність проживання в Україні. Село Угринів Підгаєцького району вже рік часу живе без сільського фельдшера. Складається враження, що українцям дісталась ідеологія совкових часів. Народ знає, що за нього вирішують вожді, а вожді не спішать щось міняти, коли люди й без цього можуть прожити.

Читайте також

Хто насправді вбиває медицину. На прикладі Підгаєччини

Новонароджена дитина в молодої сім’ї дала можливість зрозуміти усю гостроту даного питання. Декілька раз в тиждень немовля потребує огляду спеціаліста, а спеціаліста нема!

На території села працює школа, котру кожного дня відвідують діти. Хто буде надавати першу медичну допомогу у випадку біди?

Не кажучи вже про літніх людей, котрі не менше потребують у медичному нагляді, та просто мешканців населеного пункту.

Так вже склалось в українських реаліях, що чиновники думають тільки після біди.

Тепер коротко про тих, хто б мав робити все щоб такого порушення прав громадян не було.

Колодницька Алла Іванівна (Голова РДА), Баран Ірина Петрівна (Голова Підгаєцької районної ради), Кушнір Ігор Богданович (Підгаєцька центральна районна комунальна лікарня, головний лікар) найняті народом забезпечувати їх конституційні права.

Не дешево обходиться жителям району утримувати цих трьох чиновників. Щоб по району ефективно працювали заклади (в тому числі медицини) за 2017 рік було потрачено 549 194 гривень. Саме таку суму за 2017 рік було оплачено заробітної плати 3 людям: Колодницька Алла Іванівна 197 891 грн (приблизно 17 990 в місяць), Баран Ірина Петрівна 166 395 грн (приблизно 15 127 в місяць) та Кушнір Ігор Богданович 184 908 грн (приблизно 16 810 в місяць). Це тільки три людини, а ще скільки людей підпорядкованих вирішувати подібні проблеми, котрим також громада оплачує роботу.

Можливо нема претендентів на вакансії?

В місті Підгайці вже десять років працює Галицький медичний коледж. Виникає запитання чому молоді спеціалісти після закінчення навчання не спішать влаштовуватись на роботу.

Поцікавився в студентів коледжу і дізнався, що вакансії в Підгаєцькому районі дуже дорого коштують, та не відповідають заробітній платі. Щоб отримати роботу треба ще оплачувати? (цим питанням зацікавився і на сьогодні вивчаю що «це» таке)

Молоді люди, котрі будуть змушені важко відпрацювати закордоном, а потім приїдуть і їх заставлять сплатити податки, пам'ятайте, що ваші податки пішли на оплату праці чиновникам! Останні в свою чергу «турботливо» працюють, щоб вам хотілось жити в цій країні!

Все більше це нагадує геноцид українського народу!

Петро Заставецький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews