Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

На Млинівщині пам’ятають кожного героя (Фото)

03.12.2018 23:25   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Минулої неділі в центрі дозвілля  Млинівської селищної ради відбувся резонансний концерт до Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера «Вірні сини твої, Україно!», який організувала Млинівська об’єднана міжрайонна спілка ветеранів АТО в Рівненській області. Урочистість благословив настоятель Млинівського Свято-Михайлівського храму, військовий капелан, волонтер о. Тарас (Варварук).

Війна – це своєрідний лакмусовий папірець, який засвідчує, хто ми є. Хто в цій війні був героєм – нехай не гордиться, а той героїзм передає іншим і нехай той героїзм стане подібним до вогню: не просто сам світить, а поширює, віддає, переносить це світло. Хто в цій війні був боягузом – у того все попереду, адже війна триває, тож є шанс проявити себе нині. Хто в цій війні був дуже жертовним – нехай не буде втрачена ця жертва. Хто в цій війні був скнарою, у того також все попереду: Україна тепер, як ніколи, потребує людей жертовних, - ці слова о. Тараса визначають філософію поведінки людей в умовах воєнного часу і дають можливість кожному з нас вписати власний тезис у цю філософську концепцію.

null
Фото автора

Власне, цю урочистість називали і відвертим спілкуванням, під час якого вшанували родини Кірисів, Іткалюків, Галасів, Ляшуків,  Полицяків, Кравчуків, Маринкевичів, Іващуків із Млинівського, Дубнівського, Радивилівського районів, які втратили своїх рідних у війні на Донбасі. Шана і повага висловлена армії волонтерів, у якій млинівчанин Любомир Волошин відзначений званням «Заслужений волонтер Млинівщини і Рівненщини». Вшановано волонтерів Юрія Новосада, Олега Горинського, капелана Тараса Гордійчука з Дубна, сім’ї Чайків, Стельмащуків з Млинова, Романчуків з Малих Дорогостаїв, Валерія Шумила зі Львова.

Майже два десятки учасників АТО з Демидівського, Дубенського, Млинівського, Радивилівського районів відзначені медалями «Захиснику України».

null
Фото автора

Щира і щемлива промова голови райдержадміністрації Петра Рухера мобілізувала патріотичний дух і волонтерів, і учасників АТО, і численних учасників святкового дійства. Петро Віталійович вручив Почесні грамоти райдержадміністрації  волонтеру Любомиру Волошину і учаснику АТО, голові об’єднаної міжрайонної спілки ветеранів АТО Юрію Кірисю. Подяки народного депутата України Олександра Дехтярчука вручено учаснику АТО Сергію Парфенюку, а також млинівчанці Вірі Вальчун – за активну громадянську позицію, безкорисливу допомогу і підтримку бійців, які відстоюють незалежність нашої держави.

null
Фото автора

А концерну програму без перебільшення можна назвати незабутньою, бо не зітруться з душевних регістрів людей спогади про величний вокал Сергія Єсипова, тонкий патріотичний ліризм Христини Соловій, мелодії дитячого зразкового духового оркестру «Олександрія» з Костопільського району, майстерність повітряної гімнастки Іринки Мельничук, тріо барабанщиків. Тому щира вдячність від численної аудиторії глядачів об’єднаній міжрайонній спілці ветеранів АТО та її голові Юрію Кірисю за подаровану мистецьку насолоду, а учасники АТО та волонтери  вдячні за сердечне спілкування у широкому колі побратимів із Рівненщини, Волині, Львівщини.

null
Фото автора




 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews