Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Реалії наших днів: Млинів вже не говорить

На сесії Млинівської районної ради припинено юридичну особу Комунальна організація «Редакція районного радіомовлення»

24.12.2018 00:01   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Більш як півсторіччя на Млинівщині  функціонувало районне проводове радіомовлення і було одним із найоперативніших джерел інформації. Люд настільки звик до «брехунця», як з гумором називав гучномовці, що не уявляв свого існування без нього. Власне, про запит на таку інформаційну політику свідчить і те, що мешканці населених пунктів району і нині, у разі виникнення перебоїв із радіотрансляцією, піднімають на ноги зв’язківців, органи влади та інші служби, аби якнайшвидше усунути неполадки і відновити радіотрансляції.

Проте тепер схоже, що ера районного проводового радіомовлення на Млинівщині добігла кінця: на сесії районної ради припинено юридичну особу Комунальна організація «Редакція районного радіомовлення». Головний редактор цієї організації Віктор Іваськів звернувся із заявою про звільнення із займаної посади. Річ у тім, що впродовж останнього року районна влада не мала змоги фінансувати районне радіомовлення, адже її районний бюджет  формують лише дві сільські ради, тож коштів на все хронічно не вистачає. Торік начебто домовилися, що об’єднані територіальні громади Млинівщини долучаться до фінансування районного радіомовлення. Втім, насправді лише Ярославицька ОТГ та Миколаївська сільська рада сплатили свою фінансову частку, решта просто зігнорувала і радіомовленням, і домовленостями. Одним словом, маємо  ще один  гіркий плід децентралізації.

Зрозуміло, що в такій фінансовій безвиході головному редактору нічого не залишалося, як написати заяву на звільнення. Прискорило радіорозв’язку і закінчення терміну дії ліцензії на мовлення, який минув 13 листопада цього року.

11 грудня 2018 року голова районної ради видав розпорядження про звільнення Віктора Іваськіва із займаної посади за угодою сторін. Через десять днів на сесії районної ради депутати одноголосно ухвалили рішення про  ліквідацію юридичної особи Комунальна організація «Редакція районного радіомовлення» Млинівської районної ради.

Гіркого присмаку цій події додає те, що відтепер на Млинівщині мають забути про FM-радіо: ліцензія на нього, виборена у складній конкуренції,  автоматично втрачає чинність із ліквідацією районного радіомовлення. Малоймовірно, що в найближчі сто років  комусь вдруге вдасться звершити такий громадянський і професійний подвиг.  Крім того, замовкне і сайт «Новини Млинова», який за останні два роки набув популярності і має широку аудиторію в усьому світі.

Зрозуміло, в атомно-космічному та електронно-інформаційному середовищі вистачає джерел інформації. Та чи вистачатиме в них містечкових новин і місцевого колориту?


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews