На Рівненщині вшанували засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульбу-Боровця

08.03.2018 17:28   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Сьогодні у Березнівському районному краєзнавчому музеї з нагоди 110-ї річниці від дня народження засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця відкрилась виставка «Тарас Бульба-Боровець – незламний борець за волю України».

Фотоілюстративна експозиція розповідає про життя та діяльність діяча українського повстанського руху часів Другої світової війни.

«Відповідно до рішення Рівненської обласної ради 2018 рік в області оголошено Роком Тараса Бульби-Боровця. Особливою ця подія є для нас березнівчан, адже Тарас Дмитрович Боровець є нашим земляком. Сьогодні напередодні відзначення 110-ї річниці від дня народження отамана “Поліської Січі” цією виставкою ми розпочинаємо ряд заходів, присвячених незламному борцю за волю України - Тарасу Бульбі-Боровцю», - зазначив голова райдержадміністрації Віталій Люшин.

null
 Фото з сайту Березнівської РДА

Присутні на відкритті виставки місцеві дослідники життя і діяльності Тараса Бульби-Боровця розповіли присутнім про основні історичні події, пов'язані з життям отамана «Поліської Січі».Варто зазначити, що експозиція діятиме протягом березня-квітня поточного року.

null
 Фото з сайту Березнівської РДА

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews