На Тернопільщині право на транспортну, інформаційну та архітектурну доступність повинні реалізовувати всі громадяни

08.03.2018 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ЗУНР.ІНФО

Транспортна доступність — це коли громадський транспорт має широкі проходи та двері однаково зручні як для пасажирів з великими сумками, так і для людей, які пересуваються на візках, - пише ЗУНР.ІНФО.

Інформаційна доступність — це відкрита можливість шукати, отримувати та поширювати інформацію про права людини, громадянські, соціальні, політичні та економічні питання. Та чи реалізовують це право однаково всі люди?..

Читайте також

Транспортна реформа в Тернополі: від намірів перейшли до дій
У Тернополі замість приватних маршруток куплять 40 муніципальних автобусів

Якщо незряча людина користується функціями певного об’єкту настільки ж легко, як і зряча, тоді цей об’єкт вважається доступним. Однак для особи на візку можуть виникнути труднощі в користуванні тим чи іншим об’єктом…

Лише отримуючись державних будівельних норм, можна облаштувати земельні ділянки з урахуванням тактильних засобів для пішоходів, належним чином розмістити автостоянки, спорудити сходи та пандуси, забезпечити світлову та звукову сигналізацію ліфтів та підйомників, шляхи евакуації тощо.

Детальніше у відеоматеріалах, створених у рамках проекту «Доступність для всіх» за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЗУНР.ІНФО